Accueil du site > Ressources > Nouveautés parutions > Septembre 2012 > La historia cultural ¿Un giro historiográfico mundial ?

Nouveautés parutions

envoyer l'article par mail title= envoyer par mail Version imprimable de cet article Version imprimable Augmenter taille police Diminuer taille police

POIRRIER Philippe (dir.)

La historia cultural ¿Un giro historiográfico mundial ?

Valencia, Publicacions de la Universitat de València, 2012, 254 p., 22 euros.

Des de fa dos o tres dècades la història cultural ocupa un lloc preferent en l’escena historiogràfica, encara que amb desfasaments cronològics i diferents modalitats depenent de les circumstàncies nacionals i, en aquest sentit, s’imposa una aproximació comparativa. El present volum pretén inscriure’s en aquesta perspectiva, preguntant-se per la realitat d’un « gir cultural » en la historiografia mundial. Els nombrosos col·laboradors han acceptat respondre a un pla de treball en el qual, partint de la situació historiogràfica de cada país, s’analitzin les modalitats de sorgiment i d’estructuració de la història cultural. La meta buscada no és normativa i contempla un plantejament que combina l’anàlisi de les obres, les singularitats de les conjuntures historiogràfiques i l’organització dels mercats universitaris.

En savoir plus : http://puv.uv.es/product_info.php?products_id=24685&osCsid=a172cbbbd3b27e90ca5d34a95b8790dd
Citer cet article : http://www.histoiredesmedias.com/La-historia-cultural-Un-giro.html